Skip to content

Twee werelden verbinden

15 januari 2022

Wat eet ik op een dag, hoe ziet mijn dagindeling eruit, wat gebruik ik aan supplementen en wat zou ik als eerste doen als ik minister werd? wat zou ik graag twee werelden met elkaar verbinden: de wereld van de gezondheidszorg en de wereld van landbouw, natuur en milieu. Omdat ze elkaar zo sterk beïnvloeden*. 

Ik ben al jaren geabonneerd op Fit met Voeding. Een informatief en goed gedocumenteerd magazine met een kritische blik op gezondheid. Dit interview met mij verscheen in december 2021. 

* Alleen al in januari 2022 werden deze berichten gepubliceerd: Gewasbeschermingsmiddelen verspreiden zicht tot 1 kilometer buiten de akker waarop ze zijn gespoten. Lees het artikel hier. Met grote gevolgen, ook voor onze eigen hormonale gezondheid. Ook het artikel van wijnmaker Neleman zorgde deze week voor grote opschudding en kritiek. Maar het is ZO belangrijk om als consument gezonde(re)keuzes te kunnen maken op basis van informatie. Of je nu bloemen, wijn of voedsel koopt. Zie verder mijn boek ‘Je Brein Vitaal’ en mijn artikel Hormoonverstorende stoffen.

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boekenlezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen. Meer over Rineke

rineke-dijkinga-met-dienblad.e5b31b6a