Rustpunt op Heerlijk Westerwolds Land

30 maart 2022

Wij fietsen graag door mooie landschappen. En niks leuker, vinden Jan en ik, om dan even neer te strijken bij een Rustpunt. Vaak liggen ze op prachtige plekjes, bij mensen op of naast het erf. Leuk ook om te zien hoe iedereen zijn eigen invulling geeft aan gastvrijheid. Inmiddels zijn er al ruim 650 van deze pleisterplekken. En sinds maart 2022 zijn wij op Heerlijk Westerwolds Land ook rustpunt.

Jan legt de laatste hand aan het plaatsen van de borden. Met mooi weer zijn we open. En staat er koffie, thee en Westerwolds appelsap klaar. En natuurlijk mag (op drukke dagen) een Westerwolds plakje koek niet ontbreken. Wij zijn groot voorstander van duurzaam, onbewerkt voedsel uit eigen regio. Waarom eten van over de hele wereld aanslepen als het ook in Nederland geteeld kan worden? Zie ons platform MOOI Eten uit de Lokale Keten.

Welkom op Heerlijk Westerwolds Land

Op het land hebben we een aantal picknick banken staan. Kies een lekker plekje in de zon of in de schaduw. En loop gerust langs de houtwallen en akkertjes. In 2022 gaan we boekweit, rogge en zonnebloemen verbouwen op ons land. En in de houtwallen tref je goji-, honingbessen, ribessen, bramen, braambozen, wijnbessen, druiven, duindoorn en rozenbottels aan. En afhankelijk van het seizoen heel veel bloemen en groenten.

Via de QR code kun je zien en lezen waar we dagelijks mee bezig zijn op Heerlijk Westerwolds Land

Wandel- en fietsroutes.

Heerlijk Westerwolds Land grenst aan heel wat mooie wandel- en fietsroutes. Niet zo vreemd, want Westerwolde heeft een zeer groot aanbod aan mooie routes. Zo loopt de 12 apostelen wandelroute bijvoorbeeld over Heerlijk Westerwolds Land. Daarom hebben we ook een speciale 12 apostelen thee voor onze gasten beschikbaar.

Via deze link zie je heel wat korte maar ook lange afstands wandelroutes. En vanaf Heerlijk Westerwolds Land heeft Jan ook onze eigen favoriete wandelroute (van 23 kilometer) voor je op papier gezet.

via deze link kun je prachtige fietsroutes door Westerwolde downloaden. Samen met Gasterij Natuurlijk Smeerling hebben we zelf ook een mooie fietsroute gemaakt; vanaf Gasterij Natuurlijk Smeerling naar Heerlijk Westerwolds Land. Zie de foto + link hieronder.

Via deze link kun je de bovengenoemde fietsroute (59.3 km) downloaden. (of knip en plak bovenstaand plaatje en print deze uit) Het startpunt is bij knooppunt 50 (Gasterij Natuurlijk Smeerling) of bij knooppunt 35 (rustpunt Heerlijk westerwolds land) Uiteraard kun je de route naar hartenlust inkorten of uitbreiden. Merk op dat deze route 2 x even afwijkt van de knooppunten. Dit om je een paar mooie 'pareltjes van Westerwolde' te laten zien.

Ons aanbod als Rustpunt

Op het rustpunt staan koffie, thee, instantsoep en sapjes voor je klaar. Pluk ook gerust je eigen takjes munt op het land als je verse munt thee wilt. Ook is er een plak Westerwoldse koek (met meel uit Westerwolde zijn) voor wie dat wil. En op hele mooie dagen zullen er ook andere lekkernijen staan. Goed om te weten dat wij net iets andere gerechten serveren: wij werken volgens ons biologische PUUR Westerwolde concept. Dus enkel met natuurlijke suikers, volkoren melen, wat het seizoen biedt etc.

Verrassend Doordachte Lunchbox

Je kunt ook een 'Verrassend Doordachte Lunchbox' ophalen bij Gasterij Natuurlijk Smeerling en deze bij ons op het land (of aan tafel bij de Gasterij) opeten. Reserveer je lunchbox met voornamelijk Westerwoldse ingredienten wel minimaal 24 uur van tevoren.

Speciale wensen?

Heb je andere wensen, omdat je bijvoorbeeld met een groepje gaat wandelen? Of omdat je een rondleiding wilt met een groep op Heerlijk Westerwolds Land? We kunnen dan bijvoorbeeld een soepje (met een 'verrassend-gezond-broodje') of koffie met Westerwoldse taart erbij serveren. Stuur ons even een mailtje en we kijken of  we iets voor je kunnen regelen. Dat kan via info@puurwesterwolde.nl

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven. 

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis gratis kan blijven delen.