Podcasts met Inspire to teach

23 januari 2023

Erg leuk was het om zolang in gesprek te gaan met Mariska, van Inspire2teach & de Mindfitschool. Wat hebben we veel onderwerpen de revue laten passeren; waarom veel mensen niet weer de oude worden na een griep/virus, hoe je jezelf kunt behoeden 'slaaf' te worden van je hunkering naar tussendoortjes, hoe makkelijk je je darmbacteriën te eten geeft, waarom gezond eten zo belangrijk is voor je hormoonbalans, hoe je toch ondanks een druk leven altijd binnen 15 minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt toveren. En waarom nog gezonder eten in tijden van ziekte of stress nog belangrijker is omdat anders allerlei systemen 'in de kou worden gezet'. Veel te veel om op te noemen. Dus luister zelf, zou ik zeggen.

Luister hier podcast 1 Luister hier podcast 2

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven. 

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis gratis kan blijven delen.