Podcast: Rineke te gast bij Hoofd- & Buikzaken

4 maart 2022

Ik was de eerste gast in de podcast Hoofd- & Buikzaken van Sophia Zomer. En wat hebben we veel onderwerpen de revue kunnen laten passeren. Waarom minder eetmomenten zo fantastisch is voor je gezondheid, waarom je hormonen en stemming zo leiden onder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. En natuurlijk heel veel gesproken over mijn missie: mensen verleiden om te kiezen voor écht, duurzaam, onbewerkt eten. Als je weet hoe geniaal jouw darmen, lijf en brein werken dan wil je ze vast in de watten leggen.

Sophia over haar podcast:

" Al lange tijd ben ik bezig met gezonde voeding en gezond leven. Eindeloos kan ik me daarin verdiepen. Dat deed ik tot voor kort vooral in mijn vrije tijd. De afgelopen vijf jaar heb ik voor verschillende radioprogramma's van de publieke oproep gewerkt en gaandeweg ontstond het idee om mijn eigen podcast te maken; Hoofd- en Buikzaken. Over voeding en gezondheid in brede zin. Bedoeld om mensen te inspireren. Rineke is de eerste gast in mijn podcast en daar ben ik ontzettend blij om! Zij is één van de personen die mijn enthousiasme voor voeding en gezondheid extra heeft aangewakkerd. Haar bevlogenheid en deskundigheid werken voor mij enorm aanstekelijk. Ik hoop dat steeds mensen hierdoor aangestoken worden en zin krijgen in 'echte voeding', zoals Rineke dat zo mooi zegt."

Je kunt de hele podcast luisteren via deze link
Thomas Edison

De wijze woorden van Edison lopen als een rode draad door mijn hele werk: ik ben ervan overtuigd dat mensen heel vaak ongewild, onbedoeld en onbewust zo eten dat ze hun klachten in stand houden, verergeren of mede-veroorzaken. Veel meer weten over de werking van je lichaam, darmen, brein, hormonen etc. is in mijn optiek belangrijk omdat mensen dan een stukje regie over hun buik en hun bord kunnen nemen. In al mijn zes boeken en bookazine "Mooi Eten" is dat de rode draad.

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via boeken, lezingen en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven. Eind 2021 kwam haar eerste bookazine 'Mooi Eten' uit: 

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.