Ik word altijd erg blij als ik iemand met een passie ontmoet. Je ziel en zaligheid in iets leggen en dan uiteindelijk iets prachtigs oogsten, letterlijk en figuurlijk in dit geval. In dit geval ontmoette ik op het Friese platteland een bevlogen man, Bert, met een passie voor Shiitake paddenstoelen. Of hij bereid was om het me te laten zien en erover te vertellen? ‘Natuurlijk, kom maar langs!’ was het antwoord.
Blog berichten
“We hoeven echt niet allemaal vegetariër te worden, maar 50 tot 75 gram vlees per dag is meer dan genoeg”, aldus dit nieuwsbericht van vandaag.
Mijn passie voor (h)eerlijk vitaal, onbewerkt en duurzaam voedsel deel ik met Kees Boender van Your Well. Een bedrijf dat zich al jaren inzet om heerlijke zeewier producten op ons bord te krijgen. Hieronder legt Kees de meerwaarde van zeewieren uit.
Een mooi interview met Rineke, over haar missie en de weg daar naartoe.
Dit artikel gaat over het letterlijk ‘opruiming houden’ in je lichaam met heerlijk reinigende voorjaars voedingsmiddelen. Maar ook over voedingstoffen die je kunt eten voor een opgeruimd gevoel in de figuurlijke zin.
Vorige week vertelde iemand gekscherend dat Nederland net zoveel ‘voedingsdeskundigen’ heeft als voetballiefhebbers die aan de kant staan en weten hoe het moet. Dat zijn er dus heel veel! Het punt is dat er steeds meer dingen geroepen worden over gezonde voeding en we zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer zien.
Goed nieuws voor mensen met een leesbeperking: Weten van (h)eerlijk eten deel 1 en 2 zijn nu ook als luisterversie beschikbaar. De luisterboeken zijn verkrijgbaar via Stichting Aangepast Lezen.
Inmiddels bijna februari en nog steeds krijg ik dagelijks te horen van mijn cliënten dat ze in die feestmaand december weer veel meer en ongezonder hebben gegeten dan anders. Met daarbij de verontschuldiging: “Je kunt toch niet telkens je gastvrouw of gastheer voor het hoofd stoten door al die heerlijke maar helaas vaak ongezonde lekkernijen af te slaan. En dus eten we het maar op”. Diepe zucht. Andersom is het voor diegene die gasten krijgt net zo’n dilemma. Dat merkte ik zelf bij het organiseren van een Nieuwjaars-buurtborrel.