Skip to content

Open dag Tweede Pinksterdag op Heerlijk Westerwolds Land

25 januari 2024

Open dag Tweede Pinksterdag 2024

Plaats: Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, Sellingen

Tijd: van 11.00 – 17.00 uur

Aanmelden? JA, zie onderaan deze pagina voor de mogelijkheden, ook voor een gratis ticket.

Nog meer te doen? JA, ook de Westerwoldse buren doen mee! Zie info verderop.

Activiteiten op Heerlijk Westerwolds Land.

Op Tweede Pinksterdag ontvangen we je graag op ons Heerlijk Westerwolds Land. Er is van alles te zien, te proeven, te ervaren, te leren, te ontdekken en te doen. Zoals:

 • Doorlopende mini-safari’s* (van circa 1 uur) met Rineke en/of Jan over het land. Jan zal vooral vertellen over de bodem en de kleinschalige mechanisatie die nodig is op mini-akkers zoals de onze. Rineke zal vooral vertellen over de winst die deze manier van telen oplevert voor onze gezondheid en alles wat leeft. 
 • En Tim (van ‘In het wilde weg’) zal je op zijn mini-safari van alles vertellen over het wildplukken. En je vast hun favoriete wildplukpesto laten proeven.
 • Koffie en thee met home made lekkernij
 • Een (h)eerlijke Mediterrane lunch van chef Mimo.
 • Standjes waar van alles te koop is voor de duurzame tuinier: biologische groenteplantjes van De Keukentuin, zaadvaste groenterassen van de Zaderij e.a.
 • Informatiestand van Heerlijk Westerwolds Land waar je alles kunt horen over de trainingen, workshops, oogstdagen, ons seminar en outdoor-diners die we dit jaar gepland hebben.
 • Informatiestand van BEHOUDT(houtwerken), Rianne Luring (aanleg eetbare tuin)
 • Het nieuwste kunstproject van Marleen Dijkdrent: Onder.aards.bestaan. Marleen neemt je mee op ‘kunst-safari’ met als thema “Onder. Aards. Bestaan.” En hoe wij als mens verweven zijn met het onderaardse! Marleen laat toeschouwers verweven raken met haar kunstwerken. Ga samen met haar op kunst-safari langs haar kunstwerken op 3 locaties en ontdek het niet-menselijke bestaan onder onze voeten. Waarom zijn onze darmen met de bodem verbonden? Kom het voelen en beleven!
 • Vrij wandelen door de tuin, de houtwallen en het bos. Onderweg tref je allerlei zitjes. Maar ook allerlei informatiebordjes met QR-codes. Ook nodigen we je uit om ‘weer met ronde ogen te gaan kijken’ naar alles wat er groeit en bloeit. Genoeg om je urenlang te verwonderen over duurzame voedselteelt en wat dat voor jouw gezondheid betekent.
 • Neem een kijkje bij onze Westerwoldse buren, zie verderop.

Korto: een volle dag genieten, ontdekken, lekker eten, op safari gaan, kunst bewonderen, ontmoetingen en gezelligheid. En dat allemaal binnen een straal van 2-3 kilometer. 

Pinksteren-rineke-dijkinga-2
Pinksteren-rineke-dijkinga-3
Pinksteren-rineke-dijkinga-4
Pinksteren-rineke-dijkinga-5
Pinksteren-rineke-dijkinga-6
Pinksteren-rineke-dijkinga-7
Pinksteren-rineke-dijkinga-8
Pinksteren-rineke-dijkinga-9
Pinksteren-rineke-dijkinga-10

Activiteiten bij de buren

Pinksteren-rineke-dijkinga-11

Voel de saamhorigheid van de bewoners en ondernemers van Westerwolde. Ga na je verkenning op Heerlijk Westerwoldse Land naar onze Westerwoldse buren: proef meukvrij vlees bij Léon van Slagerij De Woeste Grond (of doe er een workshop of reserveer er een picknick), bewonder de schitterende beeldentuin Ol Raive (van roestige gereedschappen) van Marco Dijkstra en ontdek de serene rust van Natuurbegraafplaats Laude. Zie voor het uitgebreide programma van ons en onze buren de site “Westerwoldse buren.”

Bij Beeldentuin Ol Raive en Natuurbegraafplaats Laude kun je overigens zonder aanmelding langskomen. Bij De Woeste Grond en Heerlijk Westerwolds Land bestel je vooraf een ticket.

Pinksteren-rineke-dijkinga-12
Pinksteren-rineke-dijkinga-13

Aanmelden? JA!

Zo kunnen wij de dag goed voorbereiden en alles vlekkeloos laten verlopen. En hebben we alle tijd voor onze gasten. Een week van tevoren krijg je bovendien nog even een mail, ook met parkeer instructies en verdere details. 

Kom je het hele Pinksterweekend naar Westerwolde?

Mocht je het hele Pinksterweekend naar Westerwolde willen komen, dan hebben we een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden voor je:

In en rond Sellingen zijn veel leuke, rustige en goede Bed & Breakfast gelegenheden. Hieronder een aantal:

 • Op een paar kilometer afstand van Heerlijk Westerwolds Land vindt je bijvoorbeeld B&B WesterwoldeB&B ZuidveldB& B Laude HuusB&B de SteeB&B Ter Borg, en nog heel veel meer.
 • Blijf je een nachtje langer? Dan kun je ook in een heuse Yurt, op een paar kilometer afstand van Heerlijk Westerwolds Land overnachten. Zie foto. En extra informatie hieronder*
 • Wil je een rustige landelijke B&B op ca. 20 minuten vanaf Sellingen waar ze veel home-made producten serveren? Dan kan ik je deze aanbevelen.
 • Op ca. 25 minuten rijden van Heerlijk Westerwolds Land ligt deze zeer rustige en uiterst sfeervolle Bed en Breakfast: Alteveer Buiten.
 • Ook zijn er in en rond Sellingen prachtige campings waar je kunt vertoeven. Zoals camping Harmina Hoeve, camping de Bronzen Eik, Camping de barkhoorn. En iets verder van Sellingen af vind je de prachtige Camping Noorderloo.(beste kleine camping 2023 ANWB-nominatie!) Op loopafstand van Heerlijk Westerwolds Land tref je de zeer rustige natuurcamping Cum Laudehoeve of Camping de vreemde eend.

Een unieke overnachting in een prachtige Yurt bij NoorderYurts?

“Hoe heerlijk is het om na een mooie trainings-, of workshop dag fijn tot rust te komen in een echte magische Yurt. (zie foto) Om lekker nog iets te koken op het prachtige houtkacheltje. Fijn op jezelf of samen met medecursisten na te genieten van de bijzondere en leerzame dag. Samen om het kampvuur of lekker in je eentje een boekje lezen, alles kan. Wil je graag een plekje in één van de fijne Yurts stuur een mailtje naar info@noorderyurts.nl Geef daarbij aan om welke dagen het gaat en of je graag een bed wil reserveren in een vierpersoons Yurt of dat je kiest om alleen of met zijn tweeën in een tweepersoons Yurt te komen genieten. Je bent meer dan welkom!” Aldus Noorder Yurts.

Pinksteren-rineke-dijkinga-15

Kom je te voet of op de fiets?

Westerwolde kent een grote hoeveelheid mooie wandel- en fietsroutes. Heerlijk Westerwolds Land grenst aan allerlei fietstknooppunt routes en wandelroutes (zoals Boswachterspad de Ruiten AA van Staatsbosbeheer of de 12 Apostelenroute)

Ook hebben wij een prachtige fietsroute (59 km) uitgezet met Gasterij Natuurlijk Smeerling. Je kunt van Gasterij Smeerling naar ons fietsen of andersom. 

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boekenlezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen. Meer over Rineke

rineke-dijkinga-met-dienblad.e5b31b6a