Videoportret Rineke Dijkinga voor MaatschappijWij

28 juni 2022

“Ziektes zetelen in je darm, dat zeiden de oude geneesheren duizenden jaren geleden al. Inmiddels is er bijna geen onderzoek dat de link tussen chronische ziektes en onze darmgezondheid niet legt”, vertelt Rineke Dijkinga. Als orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut hielp ze duizenden mensen met chronische klachten anders te eten: “Mensen staan er vaak niet bij stil dat onbewerkte voeding de oplossing kan zijn. Terwijl: of je nu lekker wilt slapen, je mentaal fit wilt voelen of je brein vitaal wilt houden, het staat allemaal in relatie tot wat er in je darmen gebeurt.”

Mooi om te mogen vertellen over mijn vak, wat je met voeding kunt, over ons project en over mijn dromen.

Klik hier om verder te lezen en om de video te bekijken.

MaatschapWij is hét inspiratieplatform voor een socialer, vitaler en duurzamer Nederland. We zetten denkers en doeners in de spotlights die van regeneratie, verbinding en compassie het nieuwe normaal maken. Om heel Nederland te laten zien dat je nooit te klein bent om impact te maken. Dat het wél kan. En dat het al gebeurt. De keuze is wel degelijk aan ons. Samen maken we Nederland elke dag een stukje duurzamer, vitaler en socialer. Samen lukt het. Elke week positief nieuws in je mailbox? Geef je op voor hun nieuwsbrief of volg ze op Social Media.


Regelmatig verschijnt er een artikel van mij op MaatschappijWij. Klik hier voor mijn laatste artikelen: Genoeg eten en toch ondervoed. Samen maken we een einde aan hidden hunger. Hooikoorts te lijf gaan. Word vrienden met je darmen.