MOOI eten / MOOI leven bookazine

Verwacht op 18 november 2022.
De tweede editie van MOOI Eten komt eraan! Een moment waar ik enorm naar uit kijk. Een jaar lang heb ik mijn ziel en zaligheid gelegd in dit nummer. Maar toch zit ik ook met een dubbel gevoel. Het is immers crisistijd en veel mensen verkeren in zwaar weer. Het Nibud gaf vorige maand aan dat bijna 40% van de Nederlandse minima en middeninkomens op hun dagelijkse uitgaven moet bezuinigen door de hoge energieprijzen. Om mij heen hoor ik steeds meer mensen die al flink bezuinigen op voedsel. Is er dan wel ruimte voor een bookazine over de kracht & pracht van voeding? Ja, toch wel. Of zelfs: juist nu!
Mooi Eten verdient jouw aandacht omdat

- het jouw (darm)gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst;
- je met simpele, betaalbare (en soms gratis uit de natuur) heerlijke gerechten op tafel kunt toveren.
- het oog ook iets wil;
- het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur;
- er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit;
- het lokaal en/of duurzaam is geteeld;
- elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord;
- met voedsel bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven. Dit zijn basisvoorwaarden voor een mooi leven.
- je via je darmen ongelooflijk veel impact kunt hebben op je brein. Onze darmen zijn de 'kiem van onze gezondheid' en daarmee op je kwaliteit van leven. Zie hieronder:
Een paar highlights uit editie 2
- Het verhaal van Emma: te horen krijgen dat je niet meer zwanger kunt worden. En het toch lukt zonder hormonen.
- De darmen als kiem van vitaliteit: een informatief dossier en ruim 35 oogstrelende recepten die de darmgezondheid ondersteunen. Betaalbaar, uit het seizoen en soms rechtstreeks van Moeder Natuur.
- Inspiratie, ideeën en adressen voor voedsel van dichtbij. Mooie producten, pionierende boeren, inspirerende telers en leveranciers die werken vanuit de gedachte: voordeel voor mens en natuur. Eigenlijk zoals het altijd was, in plaats van de 30.000 kilometer die het voedsel nu aflegt voor het op ons bord belandt.
- Interview met oudste natuurarts van Nederland: uit levend voedsel, zonlicht en stilte ontspruit onze gezondheid.
- Inspirerende columns van mensen die de kiem legden voor een zinvolle ommezwaai van hun leven.
- In de kiem gesmoord: ondermijnende/stressvolle gedachten. Hoe herken je ze en welke rol spelen voeding en leefstijl.
- Kruiden terugbrengen voor een MOOI leven: voor de intrede van kant-en-klaar voedsel waren ze de kiem van een lekkere, gezonde maaltijd. Als het aan ons ligt worden deze krachtpatsers dat opnieuw. Met de uitneembare poster van Het Blauwe Huis krijg je bovendien heel veel ideeën voor gezonde smaakwatertjes die het leven mooier, lekkerder en gezonder maken.
Zo leggen we met dit bookazine de kiem om via MOOI eten uit te bloeien tot een MOOI leven.
De recepten in het magazine

Met Rineke’s verrassend lekkere, simpele, lokale en betaalbare gerechten leg je de basis voor je darm- en brein gezondheid. En daarmee zet je direct een mooie stap richting een gezonde aarde die in alle opzichten ons thuis is. Met de voorbeeld recepten zegt Rineke: welkom thuis! Met de nadruk op ‘voorbeelden’, want recepten op de letter en gram volgen is zo jammer! Voor je portemonnee, (vervang groenten altijd door seizoengroenten of maak je restjes op) voor je creativiteit en voor de Nederlandse boer/producent.
Laat je inspireren, maar gebruik vooral je eigen creatieve ideeën. Dat geeft zoveel voldoening. Hopelijk ervaar je dit gevoel ook tijdens het zelf verzamelen, bij elkaar zoeken van ingrediënten, het bereiden van het recept en het gezellig tafelen met anderen.
Wie geef jij inspiratie voor een Mooi Leven cadeau?
De opbrengst van het magazine

Met haar deel van de opbrengst van het bookazine kan Rineke haar plannen met Heerlijk Westerwolds Land verder uitbouwen: zonder aanspraak te maken op subsidies, financiers of enig winstoogmerk. Elke dag zijn we hard bezig om op ons land de biodiversiteit te vergroten. Ook de ontwikkeling van prototypes (voor volwaardige/lokale/duurzame eindproducten) kost veel tijd, geld en energie. Deze kunnen op elke willekeurige plek in Nederland opnieuw gemaakt worden. Zo hoeft het wiel niet opnieuw hoeft worden uitgevonden. Dus dank voor jouw ondersteuning met de aankoop van dit bookazine.
Colofon
- Hoofdredacteur: Rineke Dijkinga
- Coördinator: Sigrid Koeleman
- Eindredacteur: Manon van Ast
- Illustrator/vormgever: Rianne Sponselee
- Fotograaf: Norma van der Horst
- Aantal pagina’s: 128 binnenwerk, 4 omslag
- Formaat (hoogte breedte dikte): 285x220x10 mm
- Papier omslag: 250 grams, FSC
- Binnenwerk: 120 grams, FSC
- Verkoop prijs: € 11,95*
- Verschijningsvorm: 1 x per jaar
- Verschijningsdatum: 18 november 2022
- Trefwoorden: recepten, lekker, gezondheid, hormoonbalans, korte keten, duurzaam, voeding, landbouw
* Voor inkoopprijzen van grotere afnames kun je mailen naar Sigrid Koeleman: info@mooietenmagazine.nl
Wil je 1 of een paar magazines bestellen? Dat kan vanaf november op deze website.