Italiaans zesgangen diner op Heerlijk Westerwolds Land

13 juli 2023

Een grote droom van mij: Mediterraan/Italiaans dineren, buiten op het land aan lange gedekte tafels. Urenlang in goed gezelschap, (h)eerlijk eten en drinken en optimaal genieten van het MOOIE voedsel dat de grond ons elk jaar maar weer in overvloed schenkt.

Daarom ben ik zo blij dat mijn droom uitkomt: ik heb 2 fantastische koks gevonden die dit mogelijk maken. Die niets liever doen dan met het MOOIS van Nederlandse bodem een heerlijk zesgangen diner voor jou bereiden. Chef Mimo van Ristorante D’Oliviera is Italiaan (ik kom er al jaren) kookt met hart en ziel de heerlijkste Italiaanse maaltijden. Hij kent bijna alle telers/boeren/producenten achter het eten dat hij serveert. En natuurlijk bereidt hij ook heel wat met ingrediënten uit zijn thuisland. Chef Bob (van Brussels Lof) is ook altijd op scharrel om zijn gasten met het mooiste, lokale, duurzame eten van het seizoen te verblijden. Hij en zijn sommelier, die ook aanwezig zal zijn, zijn bovendien altijd op zoek naar de schoonste, lekkerste bio- en natuurwijnen. Dit trio gaat jou en je smaakpapillen dus verwennen.

Met een deel van de opbrengst van dit diner doneer je automatisch een bedrag om ons plan - dat wij vanaf Heerlijk Westerwolds Land aan het ontwikkelen zijn- te kunnen starten. Zodat we uiteindelijk overal in Nederland het jaarrond, veel meer van eigen grond kunnen eten. Lees hier ons plan. Met ons allen kunnen we zo de kleine duurzame boer, die zijn grond en de biodiversiteit koestert, ondersteunen.

Het verhaal achter het diner

Eten is niet alleen genieten vanwege de smaak of omdat het er zo mooi uitziet of gezond is. Eten is ook genieten vanwege de verhalen en het 'gezicht' erachter. Laat dat maar aan een Italiaanse kok als Mimo over. Hij schreef deze prachtige ode over het diner dat hij en Bob voor jullie gaan koken deze middag;

Italia, dat is een rijkelijk gedekte tafel, niet alleen voor fijnproevers maar ook voor liefhebbers van eenvoudige, authentieke, huiselijke gerechten. We nodigen u uit om aan deze rijke tafel aan te schuiven en kennis te maken met de kookstijlen van verschillende Italiaanse streken. “Goede voeding voedt volgens de Italianen ook de geest”. We beginnen onze reis vanuit Liguria met haar mooie tomaten, basilicum, overheerlijke olijfolie en vooral Pane Casalingo huisgebakken olijvenbrood. Daarna gaan we een kijkje nemen in Toscana. Eeuwenlang was het een arme streek daarom wordt het La cucina Magra genoemd. We maken kennis met La pasta Ripiena ofwel gevulde pasta Bereid met boter, salie en Pecorino Toscano. Even pauze. We vervolgens onze reis naar Pesaro om La Cenerentola “Assepoester” te ontmoeten en met Rossini te koken!! Tournedos alla Rossini. We gaan zorgen dat Opera Buffa terugkeert naar Sellingen. Wie deze verrukkingen aan zich voorbij laten gaan, is niet goed bij zijn hoofd!! Zonder groente is de Italiaanse keuken ondenkbaar!! We stoppen in Lazio om de kookkunst van de oude Romeinen te proeven: gepofte groenten met gebakken geitenkaas, eetbare bloemen en onkruid.

Na een Heerlijke Barolo en Arneis uit het Barolo dorpje gaan we samen vanuit le Langhe de Montblanc beklimmen!! Op de top staat seizoen fruit met ijs van de boeren met meringue en eekhoorntjesbrood

Mimo & Bob

Kom je dineren?

Locatie: Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, Sellingen. Buiten op het land, in outdoortenten. 

Setting: er zal aan 6 tafels van 10 personen gegeten worden. 

Kosten: € 119,95,00 p.p (incl. een donatie voor ons plan)

Datum: 1 oktober 2023

Het Mediterrane diner: is een combinatie van vegetarisch en een beetje vlees. Je kunt aangeven bij de reservering als je 100% vegetarisch wilt eten.

Inbegrepen: 6 gangen diner, wijn, water, of andere drankjes. En korte presentatie van Rineke over het belang van Mediterraan voedsel in relatie tot het plan "Eet het jaarrond van eigen grond'.

Overnachten? In de buurt van Heerlijk Westerwolds Land zijn veel campings en B&B’s. Zie via de reserveringsknop hieronder.

Annulering: kan kosteloos tot 14 dagen van tevoren. Daarna zijn wij genoodzaakt om 50% van het bedrag aan u te berekenen.

Klik hier om te reserveren