Skip to content

De best gelezen weetjes en bekeken filmpjes van 2022

28 december 2022

Hieronder vind je de top 10 van de artikelen die het meest gelezen en bekeken zijn in 2022 vanaf mijn website. Altijd bijzonder om aan het eind van het jaar te zien waar de meeste mensen naar toe trokken. Verbazingwekkend is het niet: ze gaan over klachten waar veel mensen last van hebben. En waarvan ze willen weten of ze er met voeding en leefstijl iets aan kunnen doen. Voeding is altijd maar één van de pijlers van onze gezondheid (ontspanning, beweging, slaap, goede sociale contacten en een gezonde omgeving zijn even belangrijk) maar toch is voeding van ongekend belang. Vitaal, onbewerkt, duurzaam, divers, vezelrijk en kleurrijk voedsel zijn eigenlijk het enige voedsel waar ons lichaam energie uit kan maken. 

Onder deze 10 artikelen tref je nog mijn 3 best gelezen artikelen die ik schreef voor MaatschappijWij, mijn 2 best bekeken You Tube filmpjes en twee uitzendingen waar ik heel veel positieve reacties op heb mogen ontvangen. Dank voor het bezoeken van mijn website en het kijken naar de filmpjes. En dank iedereen die mij volgt op het platform Quodari

Top-10-rineke-dijkinga-2
Top-10-rineke-dijkinga-3

Met stip op 1 voor een gezonde alvleesklier: zelf bereid, ongeraffineerd, écht eten met voldoende vezels.

Best gelezen via MaatschappijWij

Zoals je misschien weet ben ik ambassadeur van MaatschappijWij. Erg leuk om samen met hen te kijken wat we allemaal kunnen DOEN. Ook daar stonden drie van mijn artikelen in hun best gelezen artikelen van 2022. Het waren deze 3:

  1. Genoeg eten en toch ondervoed / Hidden Hunger
  2. Bestrijdingsmiddelen en jouw gezondheid. 
  3. Hooikoorts te lijf gaan? Word vrienden met je darmen.

Mijn best bekeken You Tube Filmpjes

De 2 leukste reacties op uitzendingen

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boekenlezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen. Meer over Rineke

rineke-dijkinga-met-dienblad.e5b31b6a