Afbeelding niet beschikbaar

Zo gezond als een vis, als de vijver maar gezond is

Rineke Dijkinga 19 oktober 2012 8082

Ik had deze week een patiënte met allerlei vitaliteit klachten. Het was eind van de dag en ik had het vermoeden dat verzuring wel eens een hele grote rol zou kunnen spelen in al haar klachten (zere voeten, branderige ogen, hoge bloeddruk, moe, te hoog glucose, slecht slapen, stramme spieren en ga zo maar door).

Lees verder
Afbeelding niet beschikbaar

Gezond oranje voor de buis

Rineke Dijkinga 30 mei 2012 6150

Ongelooflijk dat alles er al weer oranje uitziet in de supermarkten. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het, vooruitlopende op de ‘voetbalgekte’, een oranje jasje gegeven.

Lees verder
Afbeelding niet beschikbaar

Schijnveiligheid, zelfs met biologische lekkernijen

Rineke Dijkinga 30 maart 2012 4334

Stel dat alle lampjes op je dashboard in je auto zouden gaan branden. Je belt de ANWB en de monteur van de ANWB haalt alle lampjes eruit. Dan brandt er inderdaad niets meer. Maar het euvel is dan niet opgelost. Dan zou je toch overwegen om direct je lidmaatschap van de ANWB op te zeggen? Daar ga je toch niet mee akkoord?

Lees verder
Afbeelding niet beschikbaar

De keerzijde van gezonde omega 3 vetzuren

Rineke Dijkinga 9 maart 2012 6543

Afgelopen woensdag was het prachtig lenteweer. Ik was even in het kantoor om daar iets te zoeken. In een ooghoek zag ik iets helblauws voorbij flitsen. Een ijsvogeltje! Met een visje in zijn snavel. Wat een cadeautje.

Lees verder
Afbeelding niet beschikbaar

Megastallen en ons welzijn

Rineke Dijkinga 22 februari 2012 5107

Maar liefst 1800 koeien en jongvee worden hier binnenkort in een stal gehuisvest. Te midden van onze prachtige natuurgebieden waar zowel de bewoners als veel rustzoekende toeristen van genieten. Maar daar gaat het me in dit artikel niet echt om.

Lees verder
Afbeelding niet beschikbaar

Gemiste kans

Rineke Dijkinga 14 februari 2012 4801

Iedereen heeft het vast wel gehoord en gelezen: het RIVM heeft de noodklok geluid over ons toenemende overgewicht. Ruim 60% van de mannen (boven de 30 jaar) en 44% van de vrouwen in Nederland heeft teveel buikvet.

Lees verder