Voor de camera van HCN TV

Rineke Dijkinga 1 augustus 2020 3935

RINEKE VOOR DE CAMERA IN EEN HORMONEN DOCUMENTAIREDagen heb ik voor de camera gestaan om een 4 uur durende video op te nemen. Deze is binnenkort te zien op het platform van HCN TV, Health Channel Netherlands.

Lees verder

Heerlijk Westerwolds land weer een gezonde stap verder

Rineke Dijkinga 21 april 2020 5174

Eetbare houtwallen en bosranden rondom de kleine akkers die de biodiversiteit verhogen, het bodemleven verbeteren, de kleinere boer van extra inkomsten voorzien, ons landschap verfraaien en ons lekker, lokaal, voedzaam, divers & vitaal eten schenkt dat de gezondheid van de mens optimaal ten goede komt.

Lees verder

Chronisch gezond(er) eten. Zeker in tijden van stress

Rineke Dijkinga 20 maart 2020 19328

Triage, een principe uit de oorlog, werd vorige week in Italiaanse ziekenhuizen opeens weer actueel. President Macron had het zelfs over oorlog: een gezondheidsoorlog. In jouw lichaam kan ook sprake zijn van een soort triageprincipe als het gaat om jouw gezondheid. In dit artikel leg ik je dat graag uit.

Lees verder

Maandelijkse column in Gezond Nu

Rineke Dijkinga 17 januari 2020 4059

Elke maand heb ik in 2020 'mijn' eigen twee pagina's in Gezond NU. Een column + een recept + allerlei gezonde weetjes. Zelf maken is echt de trend voor 2020. Die is me natuurlijk op het lijf geschreven.

Lees verder

De natuur als bodem van ons bestaan

Rineke Dijkinga 17 januari 2020 2922

Ik schreeft een artikel voor een vakblad over de innige relatie tussen onze gezondheid en die van de aarde. Vaak vraag ik me af wat ‘Moeder Natuur’, als ze zou kunnen praten, vertellen of schrijven, ons aan zinvols zou willen meegeven.

Lees verder

Themazondag middagen bij PUUR Westerwolde

Rineke Dijkinga 17 januari 2020 2517

De trend voor 2020: maak het lekker zelf!De komende maanden hebben we elke zondag een thema middag bij PUUR Westerwolde. We inspireren je dan heel graag tot het zelf fermenteren, pickelen, blenderen, drogen, telen en verzamelen van voedsel. We verwelkomen je graag met inspirerende verhalen en een (h)eerlijke lunch of proeverij.

Lees verder

Podcast: Thijs Lindhout in gesprek met Rineke

Rineke Dijkinga 2 september 2019

Thijs Lindhout interviewde mij voor zijn 100% Inspiratie Podcast. Hierin gaat hij op zoek naar het geheim achter geluk & succes. Wat maakt dat sommige mensen de top bereiken in het leven? Hoe kun je je droom realiseren? Hoe kun je succesvol worden door te doen wat je leuk vindt? Ruim een uur lang spraken we over hoe je vitaler en gezonder kunt leven. Terug te luisteren op Soundcloud.

Luister naar de podcast

Goedkoop was nog nooit zo duurkoop

Rineke Dijkinga 9 juni 2019 29444

De hoeveelheid nutteloze, niet-bruikbare, ongewenste en schadelijke stoffen in voeding & milieu stijgt. 'Wapen' je hiertegen, met de juiste voeding en leefstijl.

Lees verder

Nodig je darmbacteriën ook uit als je een tussendoortje eet

Rineke Dijkinga 11 april 2019 24914

Ruim 1/3 van de calorieën die we per dag eten zijn afkomstig van tussendoortjes. 87% van deze tussendoortjes halen we uit snoep, koekjes, gebak. (Op de voet gevolgd door frisdranken met 81%) Dat betekent heel simpel dat, als we fit, gezond, vrolijk en met een gezond gewicht door het leven willen gaan, de kwaliteit van deze tussendoortjes goed moet zijn. Ik ging op onderzoek uit en deed een willekeurige steekproef met 15 biologische en 15 niet-biologische koeken en repen. Daarna vergeleek ik ze met slechts twee van mijn eigen recepten. Lees hier de uitkomsten. En ontdek vooral dat je een reep/koek van heel wat kanten moet bekijken om te ontdekken hoe gezond/minder gezond ze zijn. Alleen kijken naar calorieën, suikers, vetten of vezels kan je flink op het verkeerde been zetten. Het is veel belangrijker om te weten uit welke voedingsstoffen ze gemaakt zijn.

Lees verder