Voor de camera van HCN TV

Rineke Dijkinga 1 augustus 2020 3935

Dagen heb ik voor de camera gestaan om een 4 uur durende video op te nemen. Deze is binnenkort te zien op het platform van HCN TV, Health Channel Netherlands.

Met ruim 33.000 volgers is het voor mij onmogelijk om jullie allemaal te kennen. En onmogelijk voor jullie om mij persoonlijk te kennen of te weten wat mij als persoon drijft in mijn vak. Natuurlijk ontvangen jullie mijn nieuwsbrieven en hebben jullie misschien al mijn boeken gelezen en al vele recepten uitgeprobeerd. Maar wil je me ‘ontmoeten’? Dat kan online!

Rineke Dijkinga voor de camera van HCN TV
De 1-ste opname: Ontmoet Rineke Dijkinga. Wat drijft haar?

Een paar maanden geleden werd ik gebeld door Anita Admiraal, die de vakopleiding hormoontherapie dit jaar bij ons in Westerwolde zou verzorgen. “Wat gaan we doen?” vroeg zij met wat wanhoop in haar stem. Door Corona konden we immers niet meer in groepen bij elkaar komen. We hadden dus geen keuze; “Het is te onzeker, annuleren”, moesten we beiden besluiten. Hormoon Community Nederland schakelde snel over naar digitale lessen om de voortgang van de opleidingen te kunnen waarborgen omwille de studenten niet teleur te willen stellen. En haar kwaliteit van de vakopleiding te kunnen waarborgen. Een flinke investering qua tijd en ze vroeg mij: “Wil jij dan je lesstof voor de camera opnemen? ”In onze studio?‘’ “Als we dan weer van start kunnen gaan dan hebben we mooie onderbouwende video opnames van de lesstof”, aldus Anita Admiraal, oprichtster van HCN. (Meer informatie over de vakopleiding hormoontherapie vind je op de website: www.opleidinghormonen.nl )

Hmm, niet echt mijn ding. Het voelt saai en statisch om voor de camera een video in te spreken! Zonder interactie met mensen. Mijn grote passie is om:

Met mensen werken, ze te ontvangen, de natuur met ze in te gaan ,voor te koken en ze te ‘verleiden’ tot een gezonde(re) levensstijl: Met als doel natuurlijk je gezondheid en je hormoonhuishouding in balans houden.

Toen ging de telefoon opnieuw: “Rineke ik heb de oplossing!”

“We gaan een videokanaal aanmaken, een informatief platform opzetten waar mensen zoals jij een prominente rol in kunnen spelen voor preventie van gezondheidsklachten. Zodat geïnteresseerden (en dat zijn er ruim 5 miljoen in Nederland) Informatief beeldmateriaal kunnen bekijken vanuit hun stoel!” “Wellicht kunnen we zo nog meer mensen bereiken om ze te vertellen hoe ze chronisch gezond(er) kunnen leven. En daar heb ik jou bij nodig”. “Werk je mee?”

Het kwam rauw op mijn dak en de ‘tijd’ liet dit niet écht toe, maar bijna alles op Heerlijk Westerwolds Land stond in bloei. Maar het was natuurlijk wel het beste moment van het jaar om dit op prachtige wijze te filmen. Uiteindelijk zei ik: “Ja”.

Heerlijk Westerwolds Land met akkertjes en moestuin
Ingredieten voor de sla soep verzamelen

En wat lag Heerlijk Westerwolds Land er prachtig bij toen we met filmen begonnen. En natuurlijk filmden we ook volop in mijn keuken, mijn kruidentuin en moestuin. Ik leg aan de hand van verschillende onderwerpen uit wat je kunt doen aan het optimaal laten functioneren van je darmen, je schildklier, hoe belangrijk een gezonde lever is voor gezonde hormonen etc. En uiteraard vertel ik over de grote invloed van stress op ons hormonale systeem en welke voeding bijdraagt aan het onderhoud van onze neurotransmitters

De bedoeling is om je per seizoen mee te laten kijken in mijn leven, ons land, mijn keuken en mijn kruidentuin. Op een moment die het jou het beste uitkomt. Gewoon achter je beeldscherm. Totaal zijn er straks ruim 20 filmpjes van mij te bekijken met een gemiddelde kijktijd van 15 minuten. Is dat niet leuk!?

Seizoenproducten verwerken in de keuken tot hormoon minnende gerechten
Filmpje slasoep

De naam van de eerste serie op HCNTV, is genoemd:

“Ontmoet Rineke Dijkinga”, voeding om chronisch gezond(er) te leven.

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder dan alvast een preview waarin een een hormoon minnend soepje maak: Sla soep: Video sla soep maken

De eerste serie kun je over een tijdje bekijken op het platform van HCNTV, Health Channel Netherlands.

Wil je graag lid worden van dit kanaal of wellicht de serie eenmalig aanschaffen? Of gewoon meer informatie? Stuur dan een bericht naar: info@hcntv.nl. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de lancering, prijzen en verdere ontwikkelingen.

Een eenmalige korting bon van deze opnames vind je in Rineke

's volgende nieuwsbrief.

Voor nu zou ik graag zeggen, tot ziens op de buis!

Rineke