Themazondag middagen bij PUUR Westerwolde

17 januari 2020 Rineke Dijkinga 1963


De trend voor 2020: maak het lekker zelf!

De komende maanden hebben we elke middag een thema middag bij PUUR Westerwolde. We inspireren je dan heel graag tot het zelf fermenteren, pickelen, blenderen, drogen, telen en verzamelen van voedsel. We verwelkomen je graag met inspirerende verhalen en een (h)eerlijke lunch of proeverij.

Jouw de de natuur laten beleven en ontmoeten, zowel buiten als op je bord is onze passie bij PUUR Westerwolde. Ik ben dan ook erg in mijn nopjes met onze thema-zondagmiddagen. Met 'vrienden' als Marc Siepman, Carolina Verhoeven, Brenda Bas, Peter van Berckel etc. die net als ik een grote passie hebben voor fermenteren, pickelen, kruiden en paddenstoelen zoeken, biodiversiteit, voedsel drogen, inmaken/wecken, zelf tuinieren, bodemvruchtbaarheid enz. De sprekers t/m april zijn bekend. Met elke zondagmiddag een andere spreker & thema. Natuurlijk met bijpassende biologische homemade lunch of proeverij. We verwelkomen en inspireren je graag!

Een deel van de middagen wordt door Rineke verzorgd:

-een lezing en lunch uit Rineke's nieuwe boek

-een wandeling naar Heerlijk Westerwolds Land met uitleg over de plannen; wat heeft jouw gezondheid daar mee te maken?

-werken met de droogoven. Het meest gebruikte apparaat in mijn keuken: voor het drogen van kruiden, fruit, groente, voor het laten rijzen van deeg, voor het fermenteren van yoghurt, creme fraiche etc. Zie ook onderstaand filmpje wat ik een paar jaar geleden maakte met mijn favoriete droogoven de Excalibur. De data in april worden binnenkort bekend gemaakt.

Klik hier voor de zondagmiddag agenda voor de komende maanden.  We verwelkomen je graag!