Vrijwilligers gezocht

8 februari 2019 Rineke Dijkinga 6926

Noordmee (Sellingen, Gr)

Heb jij net als Staatsbosbeheer hart voor Westerwolde en vind jij het leuk en belangrijk om mensen over dit prachtige gebied te informeren? Dan is Staatsbosbeheer op zoek naar jou!

Sinds juli 2018 heeft “Puur Westerwolde” zich in de Noordmee in Sellingen gevestigd. De Noordmee is nu een locatie voor wandelingen, excursies, vergaderen in het groen, lezingen, teamdagen, trainingen en workshops. In de loop van 2019 hoopt het voormalige bezoekerscentrum in de weekenden en schoolvakanties ook weer open voor het publiek. Staatsbosbeheer hoopt er dan i.s.m. gemeente Westerwolde en Puur Westerwolde een informatiepunt te beheren, waar inwoners en bezoekers terecht kunnen om meer te weten te komen over al moois dat Westerwolde te bieden heeft, van de prachtige natuur, het bijzondere landschap, de kleinschalige landbouw en oude boerderijen tot de vele wandel-, fiets- en vaarmogelijkheden. Bezoekers kunnen daarnaast kennismaken met het Cittalow-gedachtengoed en genieten van duurzaam geproduceerd lokaal voedsel.

Wat vragen we?

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als gastheer of gastvrouw bezoekers willen ontvangen, om informatie over het gebied te verstrekken en artikelen uit de winkel te verkopen.

  • Je hebt affiniteit met Westerwolde en met natuur, landschap
  • Je bent klantgericht
  • Je kunt goed samenwerken
  • Je bent bereid om regelmatig een dag(deel) te komen helpen. De Noordmee is in de weekenden en de vakanties geopend.

Wat wij bieden 

Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je volgt eerst een training samen met de andere vrijwilligers. We bieden een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied met leuke collega’s.

Als Staatsbosbeheervrijwilliger ontvang je van ons ook nog een abonnement op het magazine van Staatsbosbeheer ‘Naarbuiten’ en ontvang je vrijwilligerskleding. Ook ontvang je een kleine onkostenvergoeding.

Waar is het?

De Noordmee is gelegen in de Sellingerbossen, Dennenweg 1A te Sellingen.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse? Neem dan contact op met Jelka Vale, 06 53767456 of j.vale@staatsbosbeheer.nl