PUUR Rineke per 1 januari 2019 in nieuwe handen

18 december 2018 Rineke Dijkinga 7997

Op 1 januari 2019 komt PUUR Rineke in handen van Frenchtop. In deze brief vertellen we je graag waarom we tot dit besluit zijn gekomen, dat we ons achter de schermen blijven inzetten voor PUUR Rineke en hoe we ons merk door de verkoop nóg sterker willen maken.

Overname PUUR Rineke

Waarom Frenchtop het stokje overneemt

Eind 2012 kwam ons eerste product op de markt: een biologische havermuesli. Tot onze grote vreugde werd dit een groot succes. Gedreven door onze passie en de vraag vanuit de consument zijn we verder gegaan met het ontwikkelen van nieuwe producten. Met ruim 30 producten in het assortiment realiseerden we ons begin 2018 dat we een distributeur nodig hadden om de groeiende stroom producten efficiënt uit te kunnen leveren. Ook hadden we ‘een gezicht’ nodig om het verhaal achter PUUR Rineke op de winkelvloer te vertellen.

Sinds mei 2018 heeft New Care Supplements deze taak op zich genomen. Door hun enthousiaste aanpak en tomeloze inzet wisten ze binnen een aantal maanden het aantal verkooppunten en de omzet een enorme boost te geven. Nog meer webshops, natuurwinkels, drogisten, therapeuten en speciaalzaken door heel Nederland verkopen nu PUUR Rineke. Maar hoeveel werk New Care ons ook uit handen neemt, de schaalvergroting dwingt ons een extra slag te maken. Kwaliteitsbewaking, marketing, personeel, productontwikkeling en efficiëntie worden steeds belangrijker. En dan komt voor elke pionier in een bedrijf de hamvraag: wil en kan ik dit zelf? Doe ik nog steeds waar mijn hart echt ligt? Of moeten andere mensen het overnemen om het merk blijvend succesvol te maken? Rineke besloot tot het laatste. Per 1 januari 2019 gaat PUUR Rineke verder onder de vleugels van Frenchtop, bekend van o.a. Royal Green kokosolie, en nemen we – met pijn in ons hart – afscheid van New Care.

Samen sta je sterker

Ondanks de verkoop blijven Rineke Dijkinga en haar team sterk verbonden aan het merk PUUR Rineke. Achter de schermen zullen wij het verhaal achter het merk blijven vertellen. Onze missie is om mensen te informeren over de kracht van eerlijke, onbewerkte voeding en ze te verleiden met de (h)eerlijke smaak ervan. Die missie is nog lang niet voltooid en daar blijven we dus aan werken. Bijvoorbeeld door het schrijven van boeken en artikelen, het ontwikkelen van nieuwe PUUR Rineke-producten, het verder uitbouwen van de samenwerking met lokale boeren en producenten, het project Heerlijk Westerwolds Land Land en het geven van lezingen & cursussen vanuit PUUR Westerwolde.

De praktische gang van zaken

Particuliere klanten

Particuliere klanten kunnen terecht bij een van onze verkooppunten. Klik hier voor een overzicht.

Zakelijke klanten

Per 1 januari 2019 neemt Frenchtop het merk PUUR Rineke (en het merk À la Rineke) over en zal de distributie van de PUUR Rineke producten gaan verzorgen. Indien u als zakelijke klant PUUR Rineke producten bij een groothandel of inkoopcombinatie bestelt kunt u dit uiteraard gewoon blijven doen. PUUR Rineke Naakte Haverbrood en PUUR Rineke Krekkers kunt u vanaf 1 januari 2019 gewoon bij Bakkerij Verbeek blijven bestellen zoals dat nu ook het geval is. Frenchtop is voor vragen (en bestellingen/ leveringen vanaf 1 januari 2019) bereikbaar per telefoon: 0226-364411, of per email: info@frenchtop.com.

Bedankt!

Wij bedanken New Care Supplements uit de grond van ons hart voor hun enthousiaste, professionele inzet en wensen Frenchtop veel succes. Uiteraard bedanken we ook jou/jullie voor het vertrouwen in onze producten en in onze missie. Met dat vertrouwen gaat het zeker lukken om PUUR Rineke verder uit te bouwen en samen te blijven werken aan een gezondere wereld.

het team van PUUR Rineke:

Rineke Dijkinga
Jan Dommerholt
Arien de Korte
Harmien Haan
Ria Bos