Eet een wereldmenu bij PUUR Westerwolde

30 augustus 2018 Rineke Dijkinga 3379

Schrijf je in voor dit heerlijke 4 gangen diner op 16 oktober

16 Oktober is het Wereld Voedsel Dag. Deze dag is in het leven geroepen om in ieder geval één dag per jaar stil te staan bij ons voedsel en onze voedselkeuze.

Op Wereldvoedseldag verwennen wij jou graag met een heerlijk, duurzaam/biologisch en voedzaam diner. Aan twee gezellig gedekte tafels zullen wij ons 4 gangen menu serveren (dat bijna volledig bestaat uit Westerwoldse ingrediënten). Lekker vegetarisch!

Rineke Dijkinga zal je per gang vertellen waarom het EN gezond is voor jezelf EN goed is voor de gezondheid van de aarde en al wat daar op leeft. Op een simpele, lekkere en niet tijdrovende manier kan iedereen van elke dag een ‘Wereldvoedseldag' maken.

PlaatsPUUR Westerwolde/De Noordmee. Dennenweg 1a, Sellingen
Aantal gasten: maximaal 25
Kosten: € 42,50 incl. 1 drankje en koffie/thee na dessert
Aanmelden: stuur een mail naar info@kamillevoedingsadvies.com
Tijd: inloop vanaf 18.30 uur. Aanvang diner 19.00 uur. Einde 21.30 uur.

De achtergronden van Wereldvoedseldag

De landbouw- en voedseldeskundigen van de Verenigde Naties schatten in dat de aarde ook genoeg (volwaardig)voedsel kan opbrengen als de wereldbevolking verdubbeld. Genoeg te eten voor iedereen.

Maar... dan zullen we wel eerlijker moeten delen en vaker vegetarisch/veganistische, lokaler en duurzamer moeten gaan eten. Dat een dergelijke maaltijd feestelijk, heerlijk, voedzaam, duurzaam is en bestaat uit lokale ingrediënten wordt op Wereldvoedseldag op veel plekken in de wereld met een ‘Wereldmaaltijd' onder de aandacht gebracht.