We hoeven echt niet allemaal vegetariër te worden...

Rineke Dijkinga 20 oktober 2017 5576

"We hoeven echt niet allemaal vegetariër te worden, maar 50 tot 75 gram vlees per dag is meer dan genoeg", aldus dit nieuwsbericht van de NOS van vandaag.

Hoe ik verstokte vleeseters vaak verleid? Door ze deze (h)eerlijke half-om-half burgers voor te zetten: half vlees, half plantaardig. Want minderen met vlees is ook al een mooie stap voorwaarts naar een betere gezondheid en een gezondere aarde. Tot op heden heb ik nog niemand getroffen die ze niet lekker vindt.

Zoek jij ook inspiratie om lekker & gezond vegetarisch te koken? Alle recepten in mijn nieuwe boek zijn vegetarisch of gemakkelijk vegetarisch te maken. Volop variatie!

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via boeken, lezingen en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven. Eind 2021 kwam haar eerste bookazine 'Mooi Eten' uit: 

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.