Nieuw: Heerlijke 'Super Bouillon' met 100% voedingswaarde

Rineke Dijkinga 29 juni 2017 7887

Gezond, puur en gemak met bouillon van Rineke Dijkinga

Super Bouillon à la Rineke

Super Bouillon bevat de helft minder zout, acht tot twintig keer zoveel vezels en minstens dubbel zoveel eiwitten dan vergelijkbare bouillons. Bovendien bevat deze bouillon PUUR Rineke geen toevoegingen. Een cadeautje voor onze gezondheid en smaakpapillen.

De natuurlijke zachte smaak van ui maakt suikers overbodig. Het hoge eiwitgehalte dankt de bouillon aan het Texels zeewier, een fantastische smaakmaker en rijke bron van mineralen en sporenelementen. Zowel ui als zeewier zijn rijk aan vezels. Deze voor de darm oplosbare vezels dienen de goede bacteriën in onze darm tot voeding. In vergelijking met gangbare bouillons bevat de Super Bouillon tot twintig keer meer vezels. Een bizar groot verschil dat ontstaat, doordat gangbare bouillonpoeders vooral vezelarme vulstoffen bevatten, zoals zetmeel, suikers en vetten (zie tabel onderaan deze pagina).

Zeezout of geraffineerd zout?

Super Bouillon bevat de helft minder zout dan andere bouillons. Gemalen rozemarijn zorgt voor de geur en smaak, de keuze voor Keltisch zeezout resulteert in minder natrium en extra mineralen en sporenelementen. “Veel merken promoten hun soep met een laag zoutgehalte”, aldus Rineke Dijkinga. “Vaak staat dan Natrium Chloride vermeldt, waardoor het lijk alsof er minder zout in zit. Natrium Chloride moet je met een factor 2.56 vermenigvuldigen om erachter te komen hoeveel zout er echt in zit. Dat is vaak veel meer dan je denkt.” Fabrikanten die minder zout in hun producten verwerken, voegen vaak suikers toe. “Van sommige zoutarme bouillons is het hoofdingrediënt dextrose! Druivensuiker dus.”

Dat moet toch anders kunnen!

Is het mogelijk om gemakkelijke en smakelijke producten te ontwikkelen die het lichaam uitsluitend voorzien van waardevolle voedingsstoffen en niet nodeloos te belasten? De productlijn à la Rineke is het antwoord op die vraag! Veel producten komen voort uit haar wens om bestaande voedingsmiddelen - die grotendeels suikers, zouten, loze vulstoffen en smaakversterkers bevatten- om te toveren tot iets dat lekker & gezond is. “Het is óf te flauw óf te zout, het eindresultaat is zelden plezierig voor de smaakpapillen. Mijn producten zijn een bewijs dat het anders kan.”

Vergelijkingstabel

Vergelijking bouillon Rineke Dijkinga

Super Bouillon is glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, koemelkvrij, zonder gistextracten, glutamaten, toegevoegde suikers als dextrose, maltodextrine, rietsuiker etc.

PUUR Rineke is sinds 1-1-2019 door Rineke Dijkinga verkocht aan Frenchtop Natural Care bv.  Voor vragen over deze bouillon of voor de verkoopadressen kunt u bij hen terecht.

Over de auteur van dit artikel

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via boeken, lezingen en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven. Eind 2021 kwam haar eerste bookazine 'Mooi Eten' uit: 

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.