Workshop eetbare wilde planten in je lunch verwerken

Rineke Dijkinga 8 juni 2017 6078

Onbewerkte, gezonde voeding, groenten, kruiden en bloemen uit de natuur(tuin)en een heerlijke lunch bereiden. Dat zijn de ingrediënten voor deze workshop gegeven door Rineke (www.rinekedijkinga.nl) en Leah (www.bloemenpad.nl).

Wilde planten salade

Met Leah ga je op pad om eetbare wilde planten te plukken. Je leert welke planten eetbaar zijn, hoe je ze herkent en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Zevenblad, hondsdraf, vogelmuur, paardenbloemen en brandnetels worden in plaats van onkruid gezonde groenten en kruiden. En de berm, het veld en je tuin een prachtige oogstplek, ook voor oogstrelende bloemen. De ‘oogst’ wordt verwerkt tot een (h)eerlijke lunch.

Rineke vertelt vol passie hoe je (h)eerlijk en gezond eten kunt bereiden. Met een dergelijke boost aan ‘superfoods’ uit de supermarkt van de natuur is eten niet alleen een streling voor je ogen en smaakpapillen, het is grotendeels gratis! Daarnaast geeft het een shot aan ‘natuurlijke superfoods’: beschermende stoffen, vitamines, mineralen, sporenelementen, enzymen etc. Wat deze te maken hebben met jouw (hormonale) gezondheid komt natuurlijk volop aan bod.

Praktische informatie

Datum: woensdag 9 augustus
Tijd: 10.30 tot 13.30 uur
Locatie: Borgerschapenweg 8 te Sellingen
Deelname: € 29,95 per persoon
Opgeven bij: Leah Groeneweg, tel. nr. 06-14136734 of bloemenpad@gmail.com
Of bij: Rineke Dijkinga info@rinekedijkinga.nl
Meenemen: wandelschoenen!