Tahinkoekjes

Magnesium boosten in tijden van stress

Bereiding

Wel de dadels even in lauw water, giet het water af en doe alle ingrediënten in een keukenmachine of kleine foodprocessor, zodat er een dikke pasta ontstaat. Proef even of je het lekker vindt en voeg eventueel een beetje cacao, kaneel, kokosbloesemsuiker of olie toe. Maak er 10 tot 12 bolletjes van en rol ze door het mengsel van tarwekiemen en sesamzaadjes. Ook erg leuk: maak er koekjes van met behulp van een uitsteekvormpje en wentel de koekjes door het mengsel van tarwekiemen en sesamzaad. Laat opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

  • 3 à 4 flinke eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel cashew- of gemengde noten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten of kasha
  • 1 eetlepel havermout
  • 6 zeer fijn gesneden dadels
  • 1 à 2 eetlepels rauwe cacao
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 gram agar-agar
  • eventueel een scheutje pompoenpitolie
  • eventueel een heel klein beetje kokosbloesemsuiker
  • paar eetlepels tarwekiemen, kasha, sesamzaad of maanzaad om de koekjes door te rollen

Gezondheidstips

Tip à la Rineke

Een groot deel van de mensen heeft een magnesiumtekort. Nagenoeg alle ingrediënten in dit koekje bevatten magnesium. De agar-agar is niet toegevoegd vanwege zijn gelerende werking, maar vanwege zijn hoge magnesiumgehalte. De tahin zorgt niet alleen voor magnesium, maar ook voor calcium. Deze twee mineralen moeten altijd met elkaar in evenwicht zijn.