Kokochoco bonbon

Alsof je je eigen gezonde Bounty maakt.

Bereiding

Kokosolie au bain-marie smelten en door de kokos doen. Manuka honing en zout toevoegen en alles mengen. In een flexibel vormpje (bijvoorbeeld ijsblokjes vorm of kleine flexibele bakvormpje) doen, zie onderstaand filmpje. Zeer goed aandrukken en laten opstijven in de koelkast. Vervolgens de chocola au bain-marie smelten. Het water, agar agar en de specerijen erdoor mengen. Even een tijdje laten staan tot het lauw is. Over de afgekoelde kokosblokjes verdelen en opnieuw laten opstijven in de koelkast. Dan pas verwijderen uit het vormpje. Chocolade bewaar je liever niet in de koelkast omdat er dan snel een ‘witte waas’ op komt. Maar in dit geval weegt de 'gekoelde smaak' volgens mij op tegen de witte waas.

Ingrediënten

Voor circa 16 bonbons

  • 100 gram kokosrasp (zo fijn mogelijk)
  • 50 gram biologische kokosolie (extra virgin)*

* Extra virgin kokosolie is niet alleen heel veel lekkerder in dit recept, het heeft ook een grote toegevoegde waarde wat betreft gezonde stoffen

  • 1 volle eetlepel Manuka honing
  • Evt. paar korreltjes zout (om de zoete smaak op te halen)

Voor de garnering

  • 100 gram chocola (min. 70%)
  • 1 koffielepel manuka honing
  • 75 ml water**

** Je kunt ook wat minder water doen maar dan is het iets lastiger om de chocolade goed over de kokosblokjes te gieten. De chocolade blijft met minder water wel ‘knapperiger’

De variant met mango volgt deze week!

Gezondheidstips

Tip à la Rineke: 

Volgens mij heb ik het prachtigste vak van de wereld. Mensen begeleiden naar een gezondere voeding en leefstijl. En dan ook nog proberen hun lievelingsgerechten om te zetten naar een gezonde variant. En als ik dan ook nog, zoals deze week, zulke fantastische resultaten hoor van mensen die echt rigoureus het roer om hebben gegooid, hun nieuwe voeding veel lekkerder vinden en zelfs kokkerellen leuk zijn gaan vinden, dan is het bedenken van nieuwe recepten zo dankbaar. Hieronder het mooiste bericht dat me deze week bereikte: 

"Onze dochter met diabetes type 2 en zware medicatie voor van alles en nog wat heeft vandaag een mijlpaal bereikt. Dankzij het veranderen van koolhydraten en recepten uit je boek is ze gezakt bij nuchter bloedsuiker van 7.4 naar 6.4. Wij zijn in juich de stemming. Het werk dus echt.!!!!"

Referenties Manuka: klik hier

Verdere info Mango