Goed gevulde groentebouillon

Jij de groente en 'a la Rineke' de rest? Een goed gevulde groentebouillon binnen 15 minuten

Bereiding

De peulen en puntpaprika (evt. met de knoflook) in wat boter fruiten. Na een paar minuten ook de in plakjes gesneden paddenstoelen erbij doen. In de tussentijd water koken. Vervolgens de bouillonpoeder erbij voegen en als de paddenstoelen ook een paar minuten gesudderd hebben de bouillon bij de groenten schenken. Pan van het vuur halen en nog een paar minuten laten staan. De bosui en gesneden groene kruiden vlak voor het serveren erover strooien.

Ingrediënten

  • Handvol peultjes of hele jonge tuinboontjes
  • 1 rode puntpaprika
  • evt. 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel roomboter
  • 200-250 gram paddenstoelenmix (één soort is natuurlijk ook prima)
  • 1,25 liter water
  • 40 gram Super Bouillon à la Rineke
  • paar stengels bosui (in kleine ringetjes gesneden)
  • wat vers gehakte lavas (anders peterselie)

Gezondheidstips

Een ideaal soepje bij de lunch of als licht voorgerecht.

Met 40 gram Super Bouillon heb je totaal ca. 10 gram zout. Dat is 2,5 gram per persoon. Aanzienlijk minder dan in veel kant en klaar soepen uit de schappen. Als ze wel zoutarm zijn is er meestal weer extra suiker toegevoegd. Bovendien wordt het zout hier geleverd door de zeesla en het Keltisch zeezout: een groot verschil voor je gezondheid vergeleken met het geraffineerde zout dat bijna altijd gebruikt wordt.

De keuze voor het zeewier en het Keltisch zeezout in dit product is een hele bewuste; het is smakelijk, het bevat flink wat mineralen en sporenelementen. En voor Keltisch zeezout geldt: het bevat ook nog eens minder natrium dan andere zoutsoorten. Zie blz. 197 van Weten van (h)eerlijk eten deel 2 waarin het belang van voldoende (noch teveel, noch te weinig) zout wordt besproken.