Antioxidatief Chocolaatje

Recept voor: Antioxidatief Chocolaatje van Rineke Dijkinga. Door de combinatie van ingrediënten werkt dit tussendoortje sterk regulerend op je bloedsuikerspiegel.

Bereiding

De chocola in brokken breken en op een heel zacht vuur in een heel klein beetje water of au bain-marie smelten. De pan van het vuur halen en alle ingredienten erdoor mengen. Mensen met overgewicht/bloedsuikerspiegelproblemen gebruiken liever stevia. Met twee lepels bolletjes maken op keukenpapier . Laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Houd je van een wat smeuïger chocolaatje, meng er dan wat gepureerde (en van tevoren gewelde) abrikozen door.

Ingrediënten

  • 3 blokken zwarte chocola à 75 gram, minimaal 70% cacao
  • 3 theelepels kaneel
  • 100 gram gepelde, verbrokkelde walnoten
  • 100 gram fijne havermout, haverzemelen of amandelen
  • 2 eetlepels lijnzaad of gepeld hennepzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • voor de niet-liefhebbers van zwarte chocola nog een scheutje sinaasappelsap, diksap, stevia, dadelstroop of wat kokosbloesemsuiker voor een wat zoetere smaak

Gezondheidstips

  • Door de combinatie van ingrediënten werkt dit tussendoortje sterk regulerend op je bloedsuikerspiegel, dus is het ook prima voor mensen met overgewicht/ bloedsuikerspiegelproblemen.
  • Kaneel en zwarte chocola zijn sterke antioxidanten. Zwarte chocola bevat zeer veel zogenaamde polyfenolen. Deze staan erom bekend dat ze de bloeddruk laten dalen en beschermen tegen hart- en vaatziekten.
  • Bij melkchocola daalt de antioxidantcapaciteit enorm. Bovendien bevatten de meeste chocoladeachtige tussendoortjes nauwelijks cacao maar heel veel suikers en vetten.