Verschil tussen Weten van (h)eerlijk eten deel 1 & 2

Weten van (h)eerlijk eten deel 1

Het ideale boek om mee te beginnen als:

  • Je nog regelmatig met pakjes, zakjes en kant-en-klare maaltijden kookte.
  • Je een stevige basis kennis over verschillende voedingsmiddelen wilt leggen (54 bladzijden vol wetenswaardigheden over allerlei voedingsmiddelen).
  • Je wilt weten welke voedingsmiddelen je bloedsuikerspiegel sterk/minder sterk beïnvloeden.
  • Je heel veel wilt weten over vetten, welke zijn nu gezond en welke minder gezond.
  • Je wilt weten welke voedingsmiddelen veel beschermende stoffen en antioxidanten bevatten.
  • Je wilt weten hoe het zit met zuren en basen.

Klik hier voor meer informatie of voor de verkooppunten >

Weten van (h)eerlijk eten deel 2

Het ideale boek als:

  • Je gluten- en koemelk vrij wenst te eten maar toch volwaardige voeding wilt eten.
  • Je wilt weten welke voedingsmiddelen een uitgesproken effect hebben op je brein. (neurotransmitters)
  • Je wilt weten hoe je essentiële suikers in je voeding kunt verwerken.
  • Je geen vis meer wilt eten vanwege de overbevissing en de milieuproblematiek omtrent vis.
  • Je voedingsmiddelen wilt eten die rekening houden met jouw gezondheid en die van ons milieu.
  • Je wilt weten wat precies de voor- en nadelen zijn van alle suikers en zoetmiddelen die er te koop zijn.

Klik hier voor meer informatie >

De overeenkomsten:

  • In beide boeken staan (h)eerlijke recepten voor elk moment van de dag: ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner, toetjes, voorafjes, borrelhapjes.
  • In beide boeken staan weetjes bij de recepten zodat je kunt lezen wat het specifieke gerecht voor gezondheidsvoordelen heeft.
  • In boek 1 kun je aan de hand van iconen zien welke gezondheidsaspecten je kunt beïnvloeden. In boek 2 staan deze iconen niet meer: gezondheid zetelt primair in de darm en van daaruit kun je nagenoeg de rest van je organen, inclusief je brein, beinvloeden. 
  • In beide boeken wordt uitgelegd wat de meerwaarde voor je gezondheid is als het om biologische producten gaat.

Meer informatie over deze boeken >