We hoeven echt niet allemaal vegetariër te worden...

20 oktober 2017 Rineke Dijkinga 2377

"We hoeven echt niet allemaal vegetariër te worden, maar 50 tot 75 gram vlees per dag is meer dan genoeg", aldus dit nieuwsbericht van de NOS van vandaag.

Hoe ik verstokte vleeseters vaak verleid? Door ze deze (h)eerlijke half-om-half burgers voor te zetten: half vlees, half plantaardig. Want minderen met vlees is ook al een mooie stap voorwaarts naar een betere gezondheid en een gezondere aarde. Tot op heden heb ik nog niemand getroffen die ze niet lekker vindt.

Zoek jij ook inspiratie om lekker & gezond vegetarisch te koken? Alle recepten in mijn nieuwe boek zijn vegetarisch of gemakkelijk vegetarisch te maken. Volop variatie!

Over de auteur van dit artikel

Ruim 15 jaar lang heeft Rineke mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk is om gezond eten in de praktijk te brengen, schreef ze in 2011 haar eerste boek: Weten van (h)eerlijk eten 1. Na alle overweldigende reacties en de vraag naar meer informatie bracht ze in 2013 deel 2 uit, gevolgd door nog twee boeken. Haar meest bekende boek is 'Alles draait om je Hormonen': een uitgebreid voedingshandboek voor de moderne mens. Heerlijke recepten en uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en het schrijven van boeken. Ook ontwikkelt ze producten onder het merk 'à la Rineke', waarmee je puur en gezond eet in een handomdraai.

Meer over Rineke