Verwacht: "WEETJES BOEKJE" van Rineke Dijkinga

19 september 2014 Rineke Dijkinga 3322

Weetjes boekje cover illustratieWaarom dit boekje?

Een klein naslagboek boordevol ‘Weetjes’, vol informatie zodat je zelf bewust met je gezondheid aan de slag kunt. Waarom dit boekje vraag je je misschien af? Daar heb ik een paar redenen voor:

1) De belangrijkste reden is de volgende: In de afgelopen jaren heb ik duizenden enthousiaste mailtjes gehad van mensen die zich zoveel beter zijn gaan voelen door eerlijk te eten. En veel van deze mensen blijven om meer informatie vragen. Graag stil ik die honger naar informatie met dit ‘Weetjes-boek’.

2) Nu ook ‘boek 3’ al heel voorzichtig zijn beslag krijgt met nieuwe informatie en recepten (we verwachten de lancering van dit boek medio 2015) realiseer ik me dat er nog steeds te delen kennis is: allerlei wetenswaardigheden die niet in één van de boeken vermeld staan. En ik deel die kennis graag.

3) Achterin mijn boeken staan naslagtabellen. In alle boeken zijn dit uiteraard verschillende tabellen. De informatie uit al deze tabellen is, naar mijn mening, een ‘must’ als je serieus met je gezondheid aan de slag wilt. Niet iedereen is in het bezit van beide (en straks wellicht alle drie) boeken. Het voelt niet goed dat iedereen alle boeken zou moeten aanschaffen om deze informatie toch te krijgen. -Dat je ze voor de lekkere recepten wilt aanschaffen is natuurlijk een heel ander verhaal-. Daarom zijn de belangrijkste bijlagen/tabellen uit boek 1, 2 en 3 in dit ‘Weetjes boekje’ opgenomen.

4) Er is een groeiende groep mensen (en daar wordt ik echt heel blij van) die aangeven wel de kennis te willen. “Als ik eerst maar een beetje snap waarom gezonde voeding zo belangrijk is en wat het met je gezondheid kan doen is ‘anders eten’ voor mij gemakkelijker”. Misschien ken jij ook mensen in je omgeving die eerst wat meer achtergrondinformatie willen alvorens ze hun leefstijl kunnen veranderen. Het doet me goed dat er een steeds groter wordend besef komt dat we terug moeten naar echte voeding. Voeding die een wezenlijke bijdrage aan onze gezondheid kan leveren.

5) Natuurlijk zijn er dan nog de kookprinsen en prinsessen die veel ervaring hebben met koken zonder pakjes en zakjes en daar heel creatief in zijn geworden. Zij zitten niet zo zeer om meer recepten te springen maar willen wel graag de achtergronden kennen. Ook deze mensen komen met dit boekje ruimschoots aan hun trekken. Zoals ik ook in ‘Weten van (h)eerlijk eten’ 1 en 2 al aangeef: als er iets is wat ik toejuich is het wel dat je je eigen smaak en creativiteit in de keuken ontwikkelt. Maak je maaltijden zoveel mogelijk met de ingrediënten die je in huis hebt. Beter voor je eigen portemonnee en beter voor het milieu!

6) Er zijn meer en meer boeken over gezondheid en gezonde voeding. Er wordt steeds meer als ‘heel gezond of heel ongezond’ betiteld. Zie je soms door de bomen het bos niet meer en wordt je wellicht moedeloos van alle tegenstrijdige berichten? Ik heb geprobeerd in de ‘Weetjes ‘ wat orde op zaken te stellen. Niet omdat ik denk dat ik de waarheid in pacht heb maar door zowel positieve als negatieve zaken omtrent voedingsstoffen te benoemen. Het is misschien allemaal niet zo zwart/wit als ons wordt voorgeschoteld.

Hoe zal ‘Weetjes Boekje’ eruit komen te zien?

Het softcover naslagwerkje zal ongeveer 90 bladzijden bevatten.

  • Uit ‘Weten van (h)eerlijk eten’-boek 1 zal de verkorte versie van de bijlage Glycemische Lading, Vetzuren en Antioxidanten worden opgenomen.
  • Uit ‘Weten van (h)eerlijk eten’-boek 2 zal een verkorte bijlage van de Suiker- en Zoetmiddelentabel + essentiële suikers worden opgenomen.
  • Verder heel veel ‘Weetjes’ die iedereen eigenlijk zou moeten kennen over Hormoon verstorende stoffen, botontkalking, soja, Anti-aging door gezonde kooktechnieken, Vrije Radicalen, Jodium, Ontstekingen, Fytinezuur en andere nutriënten, Cholesterol, Kiemen, Overgewicht, Superfoods, Reiniging, Hoge Bloeddruk, Eiwitten en aminozuren

Wanneer?

Het boekje zal rond 1 december verschijnen. Mooi op tijd om als Sint- of Kerstcadeautje ingepakt te worden. De verkoopprijs zal rond de € 7,95 zijn. In de loop van oktober zal het boekje op de webshop komen te staan en kunt u het al bestellen. Ook zal het verkrijgbaar zijn bij diverse verkooppunten.