Groentebrood mix

Voor een (h)eerlijk speltbrood boordevol groenten.

Bereiding

Doe de broodmix in een kom of in je broodbakmachine. Voeg 290 ml water, een flinke scheut olijfolie en een paar draaien peper en zout toe. Voeg eventueel nog toe: wat fijn gesneden zongedroogde tomaten of stukjes verse paprika, 2 tenen uitgeperste knoflook en 2 eetlepels gedroogde Mediterrane mix à la Rineke, Italiaanse-, Provençaalse- of tuinkruiden. Kneed het geheel tot een deegbal en laat het 30-40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Deeg nogmaals kneden en verder laten rijzen op kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 230 graden Celsius en in ca. 55 minuten afbakken op 140 graden. Goed af laten koelen alvorens het brood aan te snijden.

Tip à la Rineke: laat het brood minimaal 6-8 uur rijzen om de gluten en het fytinezuur grotendeels onschadelijk te maken. Lees ook mijn blog: Brood 6-8 uur laten rijzen. Waarom?

Ingrediënten

Speltmeel volkoren Frankenkorn*, tomatenpoeder*, Heliaflor 45®*, uienvlok*, prei stukjes*, wortel*, paprikavlok*, zeesla*, gist*, zeezout. * ingrediënten van biologische herkomst

Allergenen informatie: dit product kan sporen van noten bevatten.

Waar te koop?

Verkooppunten

Webshop

Rineke over dit product

Ik vind het zelf erg lekker om een plak van dit brood nog even heel licht te roosteren/grillen (let op; bruin en niet zwart laten worden) en er dan met een teentje knoflook over te wrijven. En vervolgens een scheutje heerlijke olijfolie over te sprenkelen. Zo heb je een heerlijk, voedzaam en gezond plakje brood bij een kop soep, een salade, een borrel of natuurlijk ook als tussendoortje.

Veel mensen weten inmiddels wel dat geraffineerd zout ontdaan is van nagenoeg alle mineralen en sporenelementen. Maar....brood waaraan alleen zeezout is toegevoegd bevat weer te weinig jodium. Dit brood houdt met beide rekening: het zeezout bevat wel nutrienten en jodium wordt toegevoegd middels de heerlijke zeesla.

Brood is nu niet echt een voorbeeld van antioxidantrijke voeding. Maar kijk eens hoeveel extra antioxidanten je heel eenvoudig toevoegt met dit brood: tomaten, groenten, knoflook, zeesla, olijfolie en zeker niet te vergeten de kruiden.

Mogelijk heb je nog nooit gehoord van Heliaflor*? het is een eiwit (proteinepoeder)dat koud geperst wordt uit biologische zonnebloempitten. Hoewel het niet echt een smaak en een geur heeft zorgt het wel voor een goede beet/consistentie en houdbaarheid van het brood. Ook is het een zeer rijke bron van vezels. Bovendien, en dat is een van de hoofdredenen waarom het is toegevoegd aan deze broodmix, zorgen eiwitten in combinatie met de koolhydraten uit het graan, ervoor dat onze bloedsuikerspiegel minder snel stijgt en daalt na het eten van brood.

* verdere informatie over Heliaflor45; het bevat per 100 gram:
- ca. 48 gram eiwit
- ca. 9-12 gram vet totaal (waarvan slechts 0,5-0,7 gram enkelvoudig onverzadigd, slechts 1.1.-1.7 gram verzadigd vet en ca. 7-10 gram enkelvoudig onverzadigd vet) Dit maakt het ook erg geschikt voor verhitting.
- ca. 17-20 Gram vezels.
-8-12 gram koolhydraten
-358 kcal.

EXTRA INFORMATIE OVER DIT PRODUCT

Herkomst producten à la Rineke

Herkomst producten à la Rineke

We zijn erg blij dat we voor het fabriceren van onze producten fantastische leveranciers hebben gevonden. We hebben veel contact met ze, zodat we continu een kwalitatief goed en lekker eindproduct kunnen leveren.

Meer informatie