Feestelijke broodmix

Voor (h)eerlijk speltbrood met abrikozen, anijs, kaneel en kardemom.

Bereiding

De broodbakmix en ca. 275 ml haver- of amandelmelk (+ een flinke scheut olijfolie) 20 minuten kneden tot een deegbal. 30-40 minuten laten rijzen op kamertemperatuur. Deeg nogmaals kneden en vervolgens 6-8 uur laten rijzen op kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 230 graden Celsius en in ca. 55 minuten afbakken op 140 graden.

Extra feestelijk: maak ca. 14 kleine broodjes. Rol ze door wat zonnebloempitten en druk deze stevig aan. De baktijd is dan ca. 40 minuten.

Tip à la Rineke: laat het brood minimaal 6-8 uur rijzen om de gluten en het fytinezuur grotendeels onschadelijk te maken. Lees ook mijn blog: Brood 6-8 uur laten rijzen. Waarom?

Ingrediënten

Biologisch speltmeel* volkoren (Frankenkorn), abrikozen, Heliaflor 45(zonnebloempitten proteine), ongebrande cashewnoten*, anijszaad, gist, zeezout, kaneel, kardemom. * van biologische teelt

Waar te koop?

Verkooppunten

Webshop

Rineke over dit product

Niet alleen is dit brood super lekker vanwege de aromatische kruiden/specerijen, het is ook nog eens extra gezond door de extra eiwitten uit zonnebloempitten proteine (Heliaflor) en de cashewnoten. Door eiwitten en gezonde vetten, aan een koolhydraat voedingsmiddel als brood toe te voegen, ontstaan er minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. En dat komt je gewicht en hormoonbalans ten goede!

Een ander voordeel van dit brood is dat beleg totaal overbodig is. Alleen besmeren met een beetje roomboter of, mijns inziens nog lekkerder, wat extra virgin kokosolie.

Mogelijk heb je nog nooit gehoord van Heliaflor*? het is een eiwit (proteinepoeder)dat koud geperst wordt uit biologische zonnebloempitten. Hoewel het niet echt een smaak en een geur heeft zorgt het wel voor een goede beet/consistentie en houdbaarheid van het brood. Ook is het een zeer rijke bron van vezels. En extra vezels kan de gemiddelde Westerse mens goed gebruiken. Bovendien, en dat is een van de hoofdredenen waarom het is toegevoegd aan deze broodmix, zorgen eiwitten in combinatie met de koolhydraten uit het graan, ervoor dat onze bloedsuikerspiegel minder snel stijgt en daalt na het eten van brood. En dat komt je totale gezondheid, gewicht, je energie en je stemming logischerwijs ten goede.

* verdere informatie over Heliaflor45.

Het bevat per 100 gram:

- ca. 48 gram eiwit

- ca. 9-12 gram vet totaal (waarvan slechts 0,5-0,7 gram enkelvoudig onverzadigd, slechts 1.1.-1.7 gram verzadigd vet en ca. 7-10 gram enkelvoudig onverzadigd vet) Dit maakt het ook erg geschikt voor verhitting.

- ca. 17-20 Gram vezels.

-8-12 gram koolhydraten

-358 kcal.

EXTRA INFORMATIE OVER DIT PRODUCT

Herkomst producten à la Rineke

Herkomst producten à la Rineke

We zijn erg blij dat we voor het fabriceren van onze producten fantastische leveranciers hebben gevonden. We hebben veel contact met ze, zodat we continu een kwalitatief goed en lekker eindproduct kunnen leveren.

Meer informatie